وارثین

مرکز تولید و توزیع محصولات جبهه ی فرهنگی انقلاب اسلامی

وارثین

مرکز تولید و توزیع محصولات جبهه ی فرهنگی انقلاب اسلامی

روز مبعث2

سلام

دیروز داشتم از کتاب انسان 250ساله قسمت پیامبر اعظم صل الله علیه و آله و سلّم رو می خوندم چند تا مطلب در اوردم که با هم بخونیم قسمت اولشو در مطلب قبلی گذاشتم اینم یه قسمت دیگه اگه شد باز هم می ذارم...

در این کتاب در این قسمت که مربوط به بعد از جنگ احد است آمده:



پس از هر نصرت از دشمن غافل نشویم دشمنی دشمن ادامه دارد

بعد از آنی که نصرت و پیروزی الهی در جنگ بدر به فضل و رحمت الهی و به همت مسلمانان نصیب رزمندگان اسلام شد، دشمن که به این زودی دست از دشمنی برنمی داشت جنگ احد را تدارک دید. در جنگ احد در اول کار، مسلمان ها به خاطر اتحاد و اتفاق، باز هم صف دشمن را شکست دادند. اما بعد از آنی که به پیروزی زودرس نائل شدند، آن پنجاه نفری که مامور بودند شکاف کوه را از دسترس دشمن محافظت بکنند برای اینکه از غنیمت جمع کردن عقب نیفتند ماموریت خود را رها کردند و به محل جمع غنائم و به صحنه تجمع غفلت انگیز مسلمانان، آنها هم ملحق شدند.

فقط ده نفر از مسلمانان مامور شکاف کوه، آنجا ماندند و وظیفه خود را انجام دادند؛ اما دشمن این فرصت را پیدا کرد که از پشت، کوه را دور بزند و از شکاف و منفذی که نگهبان کافی نداشت به مسلمانان حمله کند. این حمله برای مسلمانان گران تمام شد، اسلام شکست نخورد، اما پیروزی اسلام اولا دیرتر شد، ثانیا جان سرداران شجاع و عزیزی مانند حمزه سیدالشهداء در این راه قربانی شد.

عبرت هایی از این واقعه

خدای بزرگوار مسلمانان را به عبرت و تامل دعوت می کند، می فرماید ما وعده ی خودمان را عمل کردیم، گفته بودیم که شما بر دشمن پیروز خواهید شد و شدید، اما بعد از آنی که این سه خصوصیت و سه خصلت در شما پدید آمد، ضربه ی آن را خوردید.

این سه خصوصیت و سه خصلت عبارتند از:

اولا« تنازعتم فی الامر» با همدیگر اختلاف کردید، وحدت کلمه و وحدت صفوف را به هم زدید،

ثانیا« فشلتم» سست شدید، آن شور و حماسه و آمادگی و کمر بستگی و پا در رکابی اول را از دست دادید.

ثالثا « عصیتم» از فرمان پیغمبر و رهبر و آن کسانی که مسئول اداره امور شما بودند اجتناب ورزیدند و سر باز زدید.

این سه صفت که در شما پیدا شد، دشمن این مجال را پیدا کرد که از پشت بر شما ضربه وارد کند و عزیزترین فرزندان اسلام به خون و شهادت و در بستر افتخار افتاد، و عالم اسلام از ناحیه از دست دادن یک چنین شخصیتی خسارت کرد.

صص42و43کتاب انسان250ساله/موسسه جهادی

................................................

برداشت هایی از این مطلب

1- در قسمت اول آمده است: « دشمن که به این زودی دست از دشمنی برنمی داشت» شاید بشود گفت دشمن دست از دشمنی برنمی دارد با یک شکست؛ و دوباره تدارک می کند و همیشه باید آماده بود و این در قسمت دوم مطلب واضح است شاید فشلتم اشاره دارد عاملش غفلت و دست کم گرفتن دشمن است.

2- در جایی دیگر آمده است: « مسلمان ها به خاطر اتحاد و اتفاق صف دشمن را شکست دادند» یک عامل اساسی در مبارزه وحدت و اتفاق هست باز هم در ادامه بر طبق آیه قرآن می فرماید تنازعتم.

3- جمع کردن غنائم:

استاد مطهری در کتاب ارزشمند نهضت های اسلامی می فرمایند: انحراف انگیزه ها – از نظر استاد این آفت از نوع معنی است ، از نوع تغییر جهت دادن اندیشه ها و نیتها است . اگر مصلحان اجتماع در جریان اقدامات خود اخلاص و قصد خدمتگزاری را از دست دهند در حقیقت کار آنان ضد خود تبدیل شده است. همه می دانیم که پاک نگهداشتن اندیشه و نیت در مراحل نفی و انکار که همه سرگرمی ها درگیری با دشمن بیرونی است آسان تر است ( اما ) همین که نهضت به ثمر رسید و نوبت سازندگی و اثبات ، که ضمنا پای تقسیم غنائم هم در میان است ، برسد حفظ اخلاص بسی مشکل تر است و این سنت لایتغیر خداست که هر ملتی از درون و از جنبه اخلاقی تغییر کند و عوض شود ، خداوند متعال سرنوشت آنان را تغییر دهد.

4- آمده است:« اسلام شکست نخورد، اما پیروزی اسلام اولا دیرتر شد، ثانیا جان سرداران شجاع و عزیزی مانند حمزه سیدالشهداء در این راه قربانی شد.»

این مسئله مسئله ی مهمی اگر ما قبول کردیم که اسلام علی رغم میل بدخواهان جهان گیر خواهد شد.
هُوَ الَّذِی أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَى وَدِینِ الْحَقِّ لِیُظْهِرَهُ عَلَى الدِّینِ کُلِّهِ

لذا آمده است که:اسلام شکست نخورد.

پس ما برای چه تلاش می کنیم؟

شاید قسمتی اش اینجاست که:

«اما پیروزی اسلام اولا دیرتر شد، ثانیا جان سرداران شجاع و عزیزی مانند حمزه سیدالشهداء در این راه قربانی شد.»

یعنی پیروزی دیرتر می شود. ثانیا کشته می شوند افرادی حالا اینجا عاقبت به خیر ولی برخی جاها عاقبت به شر یا همان ریزش ها.


5- شاید بشود گفت عصیتم عامل اصلی است چرا چون اختلاف و سستی با فرمان برداری از رهبر نباید حادث شود پس می توان با وحدت حول رهبر جامعه و همچنین سماجت و اصرار و پای کار صحبت های او بودن به همه چیز رسید. این رمز پیروزی ماست اگر رهبری در این وضعیت خطیر به جهات مختلف و اول از همه این «امروز جهان درگیر تحولات اساسی است، این را نمیشود منکر شد» اگر می فرمایند: مدیریت جهادی، اقتصاد و فرهنگ، تحدید نسل، مبارزه و...

اگر می خواهیم پیروزی سریع تر شود و ما شمشیزن جبهه حق باشیم باید خود را گره بزنیم به رهبر جامعه. نه شعاری نه صوری نه ...

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد