معرفی سی وچهار کتاب پیرامون انقلاب اسلامی ایران

  انقلاب اسلامی ایران – كه گاه از آن تحت عنوان آخرین انقلاب قرن بیستم یاد می شود – از مهم ترین نقاط عطف در تاریخ قرن بیستم به حساب می آید . از این رو،پس از پیروزی انقلاب اسلامی در بیست و دوم بهمن 1357،بررسی و مطالعه درباره ی جنبه های مختلف انقلاب اسلامی،مورد توجه صاحب نظران، اندیشمندان و پژوهشگران علوم اجتماعی قرار گرفت.توجه به این مقوله در طول این سال ها ، باعث گردید تا اقبال عمومی به این سمت متمایل شده و كتب متعددی درباره ی انقلاب اسلامی در داخل و خارج كشور ، به رشته ی تحریر درآید که از آن جمله می توان به آثار میشل فوكو،نیكی كدی،ساموئل هانتینگتون و ... اشاره كرد كه به بررسی پدیده ی انقلاب اسلامی از ابعاد مختلف پرداخته اند.

 

 *خاطرات عزت شاهی / محسن كاظمی
خاطرات مستند عزت شاهی از مبارزان دوران انقلاب اسلامی و روایت او از زندان اوین و شكنجه‌های ساواك و مجاهدین خلق و مبارزات ایدوئولوژیك و ... به ضمیمه اسناد و عكس‌های مفصل كتابی است كه حسابی ذهن آدم را درگیر می‌كند.
 

* سقوط شاه / فریدون هویدا
فریدون هویدا برادر امیرعباس هویدا نخست وزیر معلوم‌الحال رژیم پهلوی است كه به لطف صدارت برادر در سال‌های پایانی حكومت طاغوت نماینده ایران در سازمان ملل بوده است. فریدون هویدا در این كتاب كه درسال 58 نوشته‌شده از تحلیل‌ها و خاطراتش در مورد حوادث منجر به فروپاشی رژیم شاهنشاهی می‌گوید.
 

* سقوط شاه، جان گروگان‌ها و منافع ملی / برژینسكی
هنوز هم در اخبار و تحلیل‌های سیاسی نام برژینسكی مشاور امنیت ملی كارتر در دوره چهارساله 1981- 1977 را می‌شنویم كه معمولا از سیاست‌های جنگ‌طلبانه دولت بوش انتقاد می‌كند. هرچند او در این كتاب دشمنی با جمهوری اسلامی ایران را پنهان نمی‌‌كند و بدنبال سرپوش گذاشتن بر اشتباهات كارتر است اما مطالعه كتاب حقایق و نكات زیادی راجع به طرز تلقی دولتمردان آمریكا از مسادل ایران به خواننده می‌دهد.
 

* ظهور و سقوط سلطنت پهلوی / ارتشبد حسین فردوست
این كتاب اولین بار در دهه فجر سال 1369 با كوشش عبدالله شهبازی از روی دستنوشته‌های ارتشبد حسین فردوست، رئیس دفتر ویژه اطلاعات محمد رضا شاه تهیه و تنظیم شده است.
در این كتاب دو جلدی كه یكی از اولن كارهای تحقیقاتی منسجم در زمینه تاریخ انقلاب پس از پیروز انقلاب اسلامی بود بسیاری از مسائل مربوط به تاریخ نظام شاهنشاهی مثل دخالت‌های اردشیر و شاپور ریپورتر از طرف دولت انگلستان در مسائل داخلی ایران برای اولین بار به صورت مستند ارائه شد.
 

* ایرانی‌ها چه در سر دارند؟ / میشل فوكو
میشل فوكو به لحاظ اخلاقی در عالم اندیشه آدم خوش‌نامی نیست اما برخی نظراتش یاعث شده تا بعنوان یكی از متفكران مهم دوران پست مدرن شناخته شود.
فوكو در سال 57 قبل از پیروزی انقلاب دو بار به ایران مسافرت كرده است و در این كتاب حاصل مشاهدات خود در ایران را بیان كرده‌است.
فوكو نخستین كسی است كه انقلاب ایران را اولین انقلاب بعد از انقلاب فرانسه می‌داند كه در آن معنویت با سیاست پیوند خورده‌است. كتاب « ایران روح دنیای بی روح»  نیز كتاب دیگری از اوست كه به موضوع انقلاب اسلامی ایران میِ‌پردازد.

 

* کتاب شناسی انقلاب اسلامی
انتشارات سوره مهر
این کتاب مشتمل بر فهرست توصیفى و فهرست‏مندرجات كتابهاى منتشره طى سال‏هاى 1350 تا 1372 درموضوع انقلاب اسلامى است، كه روش تنظیم كتابها در آن بر اساس‏عنوان مى‏باشد. فهرست توصیفى كتب شامل: عنوان، نویسنده،مترجم، ویراستار، محل نشر، ناشر، مشخصات فیزیكى (فطع، شماره‏صفحه، تعداد جلد)، شماره رده‏بندى و كد محل نگهدارى دركتابخانه مربوطه است. اطلاعات كتابهاى این مجموعه از 24كتابخانه سراسر ایران جمع‏آورى شده و فهرست این كتابخانه‏ها درابتداى كتاب آمده است.


* انقلاب اسلامی و ریشه‌های آن / عباسعلی عمید زنجانی
انقلاب اسلامی و ریشه‌های آن دانشجویان را به یاد درسی با همین نام در لیست دروس مركز معارف دانشگاه‌ها می‌اندازد. بعید نیست كه نام این درس از كتاب مفصل آقای عمید زنجانی رئیس فعلی دانشگاه تهران گرفته شده باشد.
این كتاب ششصد صفحه‌ای با بحث‌های مفصل فرهنگی، حقوقی سیاسی و تاریخی تلاشی برای تبیین انقلاب اسلامی است.
 

* آخرین سفر شاه / ویلیام شوكراس
آنچه كه در كتاب ۵۴۴ صفحه اى به چشم مى خورد نگاه جانبدارانه شوكراس، روزنامه‌نگار مشهور انگلیسی از شاه و عملكرد او در قالب بیان نوستالژیك و تراژیك از سیر جریان حاكمیت او در سال هاى دهه چهل و پنجاه است، بى آنكه این نیت و كوشش خود را روشن و آشكار سازد.
شوكراس در این كتاب با بیش از صدها رجال مشهور و صاحب منصب دوران پهلوى به گفت وگو نشسته و از آنان دلایل و موجبات انقلاب ایران را جویا شده است، برخى از پیگیرى هاى او حتى پس از انقلاب نیز دنبال مى شود.
 

* ولایت فقیه / امام خمینی
كتاب ولایت فقیه امام حاصل سیزده جلسه از درس ایشان در سال 1348 هجری شمسی در هنگام اقامت در نجف است.
این كتاب كه نخستین‌بار از سوی یاران امام در بیروت منتشر شد در سال 1356 در ایران برای اولین بار با عنوان نامه‌ای از امام موسوی كاشف‌الغطاء به ضمیمه بحث جهاد اكبر ایشان چاپ شد.
دانستن این‌كه در اندیشه فقهی سیاسی امام سال‌ها قبل از پیروزی انقلاب اسلامی چه می‌گذشت كمك زیادی به فهم موضع‌گیری‌های بعدی امام می‌كند.
 

* آغازی بر یك پایان / سید مرتضی آوینی
« انقلاب اسلامی رستاخیز تاریخی انسان است بعد از قرن‌ها هبوط. انقلاب اسلامی یك توبه تاریخی است وبنابراین غایات آن هرگز اقتصادی، اجتماعی و سیاسی نیست.»
آغازی بر یك پایان یكی از مقاله‌های زیبای این كتاب 150 صفحه‌ای است. شهید آوینی در گفتارهای دیگر كتاب به مباحثی همچون دهه شصت و امام خمینی،اسلامیت یا جمهوریت، پروستریكای اسلامی وجود ندارد، ایمان منجی جهان فرداست و.... از آسیب‌های گریبانگیر طرفداران انقلاب می‌گوید.

 

* مأموریت مخفی هایزر در تهران / ژنرال آیزن‌هاور
دستور این بود: « برای واشنگتن حیاتی است كه در ایران یك دولت قوی و با ثبات و در عین‌حال دوست آمریكا ( به رهبری بختیار) برقرار گردد و نظامی ها از آن كاملا حمایت‌كنند...»
ژنرال چهار ستاره نیروی هوایی ارتش آمریكا در آخرین روزهای حكومت پهلوی به ایران آمد تا با هماهنگی ارتش و دولت بختیار جلوی انقلاب اسلامی را بگیر اما موفق نشد. این كتاب شامل خاطرات اوست.
 

*انقلاب اسلامی و وضع كنونی عالم / رضا داوری اردكانی
البته اگر بدلیل چاپ قدیمی این كتاب آن را پیدا نكردید سراغ بقیه كتاب‌های دكتر داوری هم كه بروید خوراك فكری مناسبی برای تأمل در نسبت ما و دنیای مدرن در اختیارتان قرار می‌گیرد هر چند كتاب‌های ایشان معمولا ثقیل و دیر فهم است.
 

* تفسیر آفتاب / محمد رضا حكیمی
محمد رضا حكیمی مكتب تفكیك را با شور و حرارت انقلابی سال 57 در این كتاب می‌توانید ببینید.او در این كتاب مفصل 450 صفحه‌ای انقلاب اسلامی را در امتداد حاكمیت تعالیم انبیاء كه همچون خورشیدی در آسمان عقل و شناخت پدیدار گشته‌است توصیف می‌كند.

 

* پیرامون انقلاب اسلامی /شهید مطهری
نمی‌توان لیستی از كتاب در موضوعات فرهنیگ سیاسی مبتلا به جامعه ما ارائه كرد و نامی از شهید مطهری نبرد.
سخنرانی در دانشكده الهیات، سخنرانی در مسجدالجواد، مصاحبه با تلویزیون جمهوری اسلامی، گفتگو با دكتر سروش و سخنرانی در مسجد فرشته مطالبیس است كه در این كتاب می‌توانید ببینید و با نگاه شهید مطهری به مسائل انقلاب آشنا شوید.

 

* حدیث پیمانه / حمید پارسانیا
حجة الاسلام پارسانیا از دانش‌اموختگان درس فلسفه آیت‌الله جوادی آملی است. تركیب داشته‌های سنتی حوزه با مطالعات كلاسیك ایشان در جامعه شناسی مدرن تحلیلی بومی بر مسائل سیاسی و فرهنگی تاریخ ایران است كه واقعا با كتاب‌های دیگر متفاوت است.

 

* صحیفه انقلاب / امام خمینی
« با دلی آرام و قلبی مطمئن و روحی شاد و ضمیری امیدورا به فضل خدا از خدمت خواهران و برادران مرخص و بسوی جایگاه ابدی سفر می‌كنم.»
این جملات بیاد ماندنی امام در وصیت‌نامه‌شان را همه به خاطر می‌اوریم اما نكات زیاد دیگری هم در وصیت‌نامه امام راحل وجود دارد كه درك بهتری از انقلاب اسلامی و ریشه‌های آن به ما می‌دهد.

 

* جریان‌ها و جنبش‌های مذهبی- سیاسی ایران / رسول جعفریان
این كتاب حجة الاسلام جعفریان اولین بار در سال 1380 منتشر شد اما در مدت كوتاهی به چاپ‌های متعدد رسیده است.
در این كتاب می‌توانید اطلاعات كامل و مفصلی راجع به گروه‌های درگیر مبارزات سیاسی و مذهبی بین سال‌های 1320 تا پیروزی انقلاب اسلامی بخوانید.

 

* آوای توحید / نامه امام به گورباچف
نامه امام به گورباچف كه در سال 1367 توسط هیئت ایرانی به سرپرستی آیت‌الله جوادی آملی تحویل گورباچف داده شد از كارهایی بود كه فقط از مثل امام برمی‌آمد.
متن نامه به همراه شرح نامه توسط آیت‌الله جوادی آملی در كتابی با عنوان آوای توحید منتشر شده است كمك زیادی به درك بهتر دیدگاه‌های امام راجع به اهداف جهانی انقلاب اسلامی می‌كند.

 

* انقلاب و پیروزی / خاطرات هاشمی رفسنجانی از سال‌های انقلاب
همین چند ماه پیش بود كه انتشار جلد ششم كتاب خاطرات آقای هاشمی رفسنجانی سر و صدای زیای به پا كرد.
جلد اول این مجموعه كه با نام كارنامه و خاطرات سالهای 1357 و 1358، انقلاب و پیروزی منتشر شده است خاطرات ایشان از حوادث سال‌های 1357 و 1358 است كه با اشاره‌ای به ریشه‌های نهضت اسلامی امام خمینی (ره) و پیشینه مبارزات هاشمی در زمان شاه آغاز می‌شود و با حوادث مهم پس از انقلاب ادامه می‌یابد.

 

* نهضت امام خمینی / سید حمید روحانی
این كتاب یك مجموعه سه جلدی است. جلد سوم كتاب به شرح و بررسی و تحلیل وقایع و عملكرد گروهها و جریانات مبارزه با گرایش های فكری مختلف در ارتباط با نهضت امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی از نیمه اول دهه 1350 پرداخته و ریشه اندیشه اسلام منهای روحانیت، روشنفكری غرب زده و شخصیتهای این جریانات اختصاص دارد.
 

* نهضت روحانیون ایران / حجة الاسلام علی دوانی
این مجموعه كه توسط مرحوم دوانی نگارش یافته‌است به بررسی نهضت روحانیون ایران از خواجه نصیرالدین طوسی و علامه حلی و نهضت سربداران خراسان ( قرون 8-7-6 هجری قمری ) تا حركت آیت الله حائری و آیت الله بروجردی ( قرن 14 هجری قمری ) می پردازد.
جلد نهم و دهم این اثر به بررسی نهضت روحانیان ایران از حركت ماه محرم 1399 ه.ق (آبان 1357) تا پیروزی انقلاب اسلامی ایران و برقراری نظام جمهوری اسلامی ایران (فروردین 1358) اختصاص دارد.
 

* تاریخ شفاهی مبارزات سیاسی زنان مسلمان (57-42)
مركز اسناد نقلاب اسلامی
كتاب « مبارزات سیاسی زنان مسلمان در فاصله‌ی سال‌های 42-57 » از كارهای مركز اسناد انقلاب اسلامی است .
كتاب مشتمل بر پنج فصل است كه دو فصل اول ، مدخل و بستر تاریخی پژوهش كتاب را تشكیل می‌دهد و سه فصل دیگر كه در واقع متن اصلی را تشكیل می‌دهد با استناد به مصاحبه‌ها و خاطرات خانم‌ها، نگاهی دارد به چگونگی و نحوه‌ی ورود این زنان به جریانات سیاسی كشور و چگونگی فعالیت‌ها و مشاركت آنان و مشكلات موجود در این زمینه، از جمله بازداشت و زندانی شدن آنها.
 

* زندگینامه سیاسی امام خمینی / محمد حسن رجبی
كتاب زندگینامه سیاسی امام خمینی نوشته دكتر محمد حسن رجبی است كه در آن زندگی امام خمینی در سه دوره طلبگی، رویارویی با سیاستهای فرهنگی رضاخان، و نهایتا مبارزه آشكار با رژیم وابسته پهلوی بررسی شده كه در ضمن آن، ویژگیهای مبارزه امام نیز به تحلیل گذاشته شده است.

 

* خاطرات احمد احمد / محسن کاظمی
این کتاب هم مثل کتاب خاطرات عزت شاهی از کتاب هایی است که خواندنش خیلی بیشتر از یک رمان لذت بخش است. کتاب شامل خاطرات و زندگی سیاسی احمد احمد به زبان خودش می‌باشد كه در 9 بخش ارائه شده است. محتوای كتاب دوران كودكی و اوضاع خانوادگی، تحصیلات ابتدایی و متوسطه، آشنایی وی با اندیشه امام خمینی (ر)، عضویت در انجمن ضد بهاییت، فعالیت وی در حزب ملل اسلامی و دوران دستگیری و زندان، دوران سربازی و ورود به حزب‌‌الله، دوران زندان قزل قلعه و شكنجه‌های مرگبار، آشنایی وی با سازمان مجاهدین خلق و چریكهای فدایی خلق، آشنایی با آقای هاشمی رفسنجانی، ازدواج ودستگیری مجدد وی و ...است
 

* تاریخ شفاهی ارتش در انقلاب اسلامی
مركز اسناد انقلاب اسلامی
اگر لیست كتاب‌های مركز اسناد را ببینید حتما از روی عناوین جذاب آن هوس می‌كنید كه همه آن‌ها را بخرید.
این كتاب یكی دیگر از آثار مركز اسناد است. در این اثر چگونگی خنثی‌سازی كاركرد حمایت گرانه‌ی ارتش و نیروهای مسلح از رژیم شاه توسط انقلاب اسلامی، از زبان نظامیانی كه خود در آن موقع بخشی از بدنه‌ی ارتش بودند، در چارچوب مطالعه‌ای مبتنی بر شیوه‌ی «تاریخ شفاهی» بیان می‌شود.

 

* تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی / عبدالوهاب فراتی
در دوران تبعید امام خمینی با فعالیت و پشتکار بی نظیر به تبیین ایدئولوژی انقلابی خود پرداختند و افکار را برای برپایی حکومت اسلامی طی درس های ولایت فقیه در سال 1348 آماده کردند و از طرف دیگر با موضع گیری و افشاگری به موقع علیه رژیم پهلوی رابطه خود را با مردم مستحکم کردند. به همین جهت مردم ایران تنها راه رهایی را در شخصیت پرجاذبه و شجاع امام و ایدئولوژی ایشان دیدند.
این کتاب وقایع و رخدادهای سالهای 1357-1342 را با تکیه بر گفته ها و مشاهدات یاران نزدیک امام بازگو می کند.

 

* انقلاب اسلامی در پایان‌نامه‌های دانشگاهی جهان
بسیاری از ما در تحلیل مسایل سیاسی جامعه فقط وضعیت دور و بر خودمان را می‌بینیم و به اتفاقات جدی‌ای كه بر اثر انقلاب اسلامی در دنیا اتفاق افتاده و همه را شگفت‌زده كرده‌است توجهی نداریم.
این كتاب می‌تواند به ما كمك كند تا دید بهتری راجع به ابعاد جهانی انقلاب اسلامی داشته باشیم.

 

* پرسش‌ها و پاسخ‌ها / آیت‌الله مصباح یزدی
مجموعه چندجلدی پرسش‌ها و پاسخ‌ها بسیاری از سوالات و شبهات راجع به انقلاب اسلامی، اصل ولایت فقیه، مسائل مربوط به جكومت اسلامی ، نظارت استصوابی، جایگاه مجلس خبرگان و شورای نگهبان را بیان و پاسخ آنها را از زبان آیت‌الله مصباح یزدی بیان می‌كند.

 

* ولایت فقیه، ولایت فقاهت و عدالت / آیت الله جوادی آملی
آیت‌الله جوادی آملی در این كتاب بیانی برهانی از ولایت فقیه یكی از اركان اصلی جمهوری اسلامی دارند و این موضوع را تبیین می‌كنند كه ولایت فقیه حكومت فرد نیست حكومت قانون اسلام است.

 

* روز شمار انقلاب اسلامی / انتشارات سوره مهر
روز شمار انقلاب اسلامی حاصل تلاش تعداد زیادی از پژوهشگران است. این افراد از سال 1371 تا سال 1385 با واحد تدوین تاریخ انقلاب اسلامی همكاری داشته‌اند. روزشمار انقلاب اسلامی در 10 جلد منتشر شده است. این مجموعه، شامل وقایع اول فروردین 1356 تا پانزدهم دی 1357 است. دهمین جلد از این مجموعه نیز وقایع شانزدهم تا بیست و دوم دی 1357 را دربرمی‌گیرد. كتاب مذكور، تحولات سیاسی فراوانی را در این دوره زمانی مورد پردازش قرار می‌دهد.


*  ارتش و انقلاب اسلامی ایران /  لطفیان، سعیده
 هدف كتاب "ارتش و انقلاب اسلامی ایران" بررسی ساختار ارتش ایران و تأثیر روند انقلاب در گرایش ارتش به انقلاب اسلامی ایران است. نویسنده در این كتاب پس از بررسی نظری جایگاه ارتش در سیاست، ابتدا به ساختار ارتش ایران در دوران قاجار و پهلوی اول می پردازد و آنگاه جایگاه ارتش در حكومت پهلوی دوم و نقش آن را در تحولات دوران انقلاب اسلامی بررسی می كند.
 تاریخ انتشار: فروردین 1380 تعداد صفحات: 532 قیمت: 22000 ریال قطع: وزیری نوبت چاپ: اول شمارگان: 2000
 

 * اقتصاد و انقلاب اسلامی ایران
( بررسی مقایسه ای نظریه های اقتصادی با انقلاب اسلامی ایران)
 ابتدای وقوع انقلاب اسلامی تا كنون، مهمترین سؤالی كه در مجامع علمی و غیر علمی مطرح می باشد، در مورد علل وقوع این انقلاب بوده است. گذشته از بحث و جدلهایی كه در این زمینه وجود دارد كتاب حاضر تحقیقی است كه تنها بعد اقتصادی انقلاب را در بر می گیرد و هدف آن تطبیق نظریه های اقتصادی انقلاب با انقلاب اسلامی ایران و بررسی میزان این انطباق پذیری است.
 تالیف: رهبری، مهدی تاریخ انتشار: فروردین 1380 تعداد صفحات: 318 قیمت: 13000 ریال قطع: وزیری نوبت چاپ: اول
شمارگان: 2000
 

* انقلاب اسلامی ایران چالشی بر نظریه های انقلاب /  عباس ایمان پور، زیبا اکبری
 مهم‌ترین عامل در شكل‌گیری و تكوین انقلاب اسلامی ایران در سال 1357 ، اسلام سیاسی معاصر و رهبری امام خمینی بود . آنچه گفته شد فرضیه‌ی اصلی این پژوهش می‌باشد . تبیین و توضیح رویدادها و ناآرامی‌هایی كه در سال‌های 1356-1357 / 1978-1979 در ایران رخ داد و به سرنگونی رژیم پادشاهی و استقرار جمهوری اسلامی منجر شد ، یكی از مسائل مهم و مورد توجه نظریه‌پردازان و پژوهشگران علوم سیاسی در 27 سال گذشته بوده است .
انقلاب اسلامی ایران در شمار انقلاب‌های بزرگ جای می‌گیرد ؛ چرا كه هم در اساس حكومت و هم در ایدئولوژی غالب كشور دگرگونی عمده‌ای ایجاد كرد .
در تحلیل انقلاب اسلامی رویكردهای مختلفی وجود دارد كه بیانگر تأكید هر كدام از این رویكردها بر یك یا تعدادی از عوامل یا بر همه‌ی عوامل فرهنگی ، جامعه‌شناختی ، اقتصادی ، روان شناختی و سیاسی در وقوع انقلاب اسلامی می‌باشد .
اصولا نمی‌توان یك انقلاب بزرگ را با فرضیه‌های غیرعلمی تحلیل كرد لذا برای درك درست و بهتر پدیده‌ی انقلاب ، نیازمند تأملات نظری در قالب تئوری‌ها می‌باشیم .
رخداد انقلاب اسلامی فضایی برای آزمون نظریه‌های انقلاب و تأمل درباره‌ی پدیده‌ی انقلاب بود كه برخی دیگر گردید . حال كه بیش از یك ربع قرن از پیروزی انقلاب می‌گذرد ، هنوز ابعاد ناشناخته‌ی بسیاری وجود دارد و روش‌شناسی متداول غرب نتوانسته همه‌ی زوایای آن را تحلیل كند .
هر یك از اندیشمندان و صاحب‌نظران به عامل یا عوامل متفاوت و متنوعی در تبیین پیروزی انقلاب اسلامی تأكید دارند ، كه این امر نشان از پیچیدگی و منحصر به فرد بودن انقلاب اسلامی دارد ؛ اما هیچ‌كدام از این رهیافت‌ها تحلیل جامع و مانعی درباره‌ی انقلاب اسلامی به دست نمی‌دهند .
هدف پژوهش حاضر ، بازخوانی تحلیل‌های موجود و ارائه‌ی تبیین جدید از انقلاب اسلامی است . این رویكرد علاوه بر صحت برخی از تحلیل‌های قبلی ، عامل اصلی در پیروزی انقلاب اسلامی را اسلام سیاسی با رهبری امام خمینی می‌داند . این رهیافت ، هم مدعی است و هم متواضع ، از این جهت مدعی است كه ادعا دارد در تبیین انقلاب اسلامی از یك رویكرد جدید و بدیع استفاده می‌كند و می‌تواند چالشی در برابر نظریه‌های موجود درباره‌ی انقلاب اسلامی ایجاد كند و متواضع از این جهت ، كه پژوهش هیچ ادعایی ندارد ، در اثبات ادعای خود ، تمام جوانب را در نظر بگیرد و یك تحلیل جامع و مانع از انقلاب اسلامی ارائه دهد .
برای بررسی و اثبات فرضیه ، پژوهش حاضر در پنج فصل سازماندهی شده است : فصل اول به بررسی و تعریف واژه‌ی انقلاب ، مفاهیم و ویژگی‌های آن پرداخته است . فصل دوم تئوری‌های موجود درباره‌ی پدیده‌ی انقلاب را از دید نظریه‌پردازانی كه در این زمینه دست به تحلیل و تبیین عوامل وقوع انقلاب زده‌اند ، ارائه كرده است . فصل سوم اختصاص به تئوری‌های موجود در رابطه با انقلاب اسلامی ایران دارد . فصل چهارم مروری است بر نظریه‌های رهبری كه ما را به سوی نظریه‌ی رهبری واحد در انقلاب اسلامی رهنمون می‌سازد . نهایتا در فصل پنجم نقد و تعدیلاتی در مورد رهیافت‌های مطرح شده در پژوهش انجام گرفته و نقش رهبری و اسلام سیاسی معاصر در شكل‌گیری و تكوین انقلاب اسلامی تبیین گردیده است .
تاریخ انتشار: تیر 1387 تعداد صفحات: 220 قیمت: 18000 ریال شابک: 2-285-419-964-978 قطع: رقعی نوبت چاپ: اول، بهار 1387 شمارگان: 1500
 
* نمایه مقالات منتشره پیرامون انقلاب اسلامی ایران
از سال 57 تا 77(بیست سال)
این كتاب شامل نمایه‌ای كامل از مقالات منتشره طی سنوات پس از انقلاب (1357 تا 1377)درمطبوعات توسط كمیته پژوهش و مطالعات ستاد دهه فجر به مناسبت بیستمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی تدوین گردیده است.
مقالات معرفی شده در این مجموعه در رابطه با انقلاب اسلامی می‌باشد تدوین كنندگان این مجموعه از فهرست موضوعی منابع استفاده كرده و در تحقیق خود موضوعات را از كلی به جزئی مرتب نموده‌اند. موضوعاتی كه در این مجموعه مقالات معرفی شده‌اند شامل:
1ـ كلیات انقلاب اسلامی؛ 2ـ ادارات، ارگانها، نهادهای انقلاب اسلامی؛ 3ـ اجتماع و انقلاب اسلامی؛ 4ـ اقتصاد و انقلاب اسلامی؛ 5ـ بسیج و انقلاب اسلامی؛ 6ـ تاریخ انقلاب اسلامی؛ 7ـ جنگ و انقلاب اسلامی؛ 8ـ دین و انقلاب اسلامی؛ 9ـ هنر و انقلاب اسلامی؛ 10ـ سیاست و انقلاب اسلامی؛ 11ـرسانه ها و انقلاب اسلامی؛ 12- فرهنگ و انقلاب اسلامی
به کوشش: شهرام اصغر نیاوند و فاطمه عبادی آق قلعه /قیمت: 43000 ریال