معرفی کتاب طب ایرانی تغذیه

سلام

به مناسبت هفته سلامت کتاب طب ایرانی تغذیه از دکتر محمد عزیزخانی به حضورتان معرفی می شود:

نویسنده این کتاب سعی کرده کتابی موجز و کوتاه و همه فهم ارائه دهد تا از این رهگذر سهمی در اصلاح سبک زندگی در موضوع تغذیه داشته باشد. این کتاب علی رغم پایه ی علمی مناسب بیشتر به جنبه های کاربردی و دستورالعمل های غذایی پرداخته است و سعی کرده به اصلاح عادت های غلط و تلقی های ناصواب رایج اقدام نماید.

برخی عناوین این کتاب عبارتند از:

قواعد پختن غذا/ غذاهای گرم، سرد و معتدل/ انتخاب غذا براساس طبع و مزاج افراد/ تاثیر مزاج در انتخاب همسر و شغل/بررسی مشکلات سفره ایرانی امروز/ آداب غذا خوردن/ بهترین صبحانه/اقلام سالم و غذاهای مضر و خطرناک/ غذاهای فوق العاده مضر(به هیچ وجه مصرف نشود)/ انواع چای های سنتی ایرانی و نحوه ی تهیه ی هرکدام/ داروهای اساسی در طب اسلامی/ مصلحات غذاها/

ودر بخش پایانی به موضوع حجامت می پردازد.

این کتاب در قطع پالتویی و در 72صفحه به همت انتشارات کتاب دانشجویی منتشر شده و تاکنون22بار تجدید چاپ شده است.

گوشه هایی از متن کتاب:

سالمترین و پرخاصیت ترین نوشابه ی سنتی ایران چیست؟

سالمترین و پرخاصیت ترین نوشابه ی سنتی ایران شربت سکنجبین است.( طرز تهیه: یک لیوان آب+ 4لیوان عسل+ یک لیوان سرکه طبیعی(خانگی)+ یک لیوان عرق نعنا مخلوط شود به مدت 5دقیقه بجوشد. پس از خنک شدن قدری از آن را با آب رقیق کرده و شربت کنید. صبح و ناشتا و قبل از خواب میل کنید)

بهترین صبحانه کدام است؟

بهترین صبحانه به ترتیب ارده و شیره، ارده و عسل معرفی شده است. کره ی حیوانی و عسل، تخم مرغ عسلی(نیم بند)، پنیر و گردو در اولویت های بعدی است.

نکاتی پیرامون استفاده از میوه ها

مصرف هندوانه و خربزه و طالبی و انگور به همراه غذاها سوءهاضمه و اخلاط فاسد تولید می کند. تنها میوه هایی که همراه غذا مجاز به مصرفند انار و زیتونند و جالب است بدانیم مصرف انار و زیتون به تنهایی از دیدگاه حکمای طب سنتی مضر است. به طور کلی میوه ها بهتر است تنها مصرف شوند.


مصلحات غذایی کدامند و چرا باید استفاده شوند؟

هرغذایی در طب سنتی دارای یک یا چند مصلح می باشد. منظور از مصلح یعنی نوعی ماده غذایی یا گیاه دارویی که مصرف آن به همراه غذای مورد نظر در اصلاح و تعدیل عوارض جانبی احتمالی آن غذا موثر خواهد بود و هضم غذا را بهتر خواهد کرد و خواص و فواید غذا و جذب غذا و اثرگذاری غذا را در بدن و ارگان های مربوطه مضاعف خواهد کرد.

در تغذیه سنتی ایرانیان مصرف مصلحات به طور کامل مراعات می شده است و تقریبا غذایی و میوه ای یافت نمی شود که بدون مصلحات مصرف شود. مثلا کاهو و سکنجبین، خیار با نعناع و گل سرخ، ماست با شیره، برنج با زیره سیاه، دوغ با کاکوتی و آویشن، چای با آبلیمو، تخم مرغ با دارچین، ارده با شیره انگور، عدسی با گلپر، آش جو با فلفل سیاه، آبگوشت با پیاز، کباب با سماق، ماهی با گردو و فلفل سیاه و سیر و...مصرف می شده است.

امروزه تقریبا مصرف این مصلحات با غذاها کنار گذاشته شده است که سبب کاهش کم و کیف جذب و هضم غذا خواهد بود. فهرست مصلحات غذاها در ضمیمه ی همین کتاب نقل شده است.

ضمیمه:

*پوستر این کتاب جهت ایفای نقش در جهت رسیدن کتاب خوب بدست مخاطب و در لبیک به ندای رهبری در جهت تبلیغات فراگیر و همچنین اصلاح سبک زندگی در عرصه تغذیه(قسمت 6بند12سیاست های کلی سلامت ابلاغی رهبری)++++می تونید توی مسجد، خونه، دانشگاه یا محل کارتون نصب کنید.


**چندتا سخنرانی از دکتر عزیزخانی در مورد طب سنتی که خیلی جالبن حتما گوش کنید به هرکی دادم خیلی خوشش اومده و استفاده کرده.

++++

تارنمای دکتر محمد عزیزخانی نویسنده کتاب

آدرس جهت تهیه:

دزفول- خیابان امام خمینی شمالی- بالاتر از حرم حضرت سبزقبا علیه السلام- کوچه شهدا- روبروی مسجد لب خندق

مرکز فرهنگی وارثین

تلفن:0641-2254556و09168230974

سامانه پیامکی جهت عضویت و اطلاع از کتب جدید: 30006442254556 

رایانامه جهت عضویت و دریافت مطالب مختلف: MarkazVaresin@gmail.com

ضمنا این کتابو می تونید با تخفیف در هفته سلامت از18تا25فرودین ماه تهیه نمایید.