گزارشی از برگزاری جشنواره فیلم عمار در مسجد حضرت مهدی (عج)دزفول

باسلام

دیشب نخستین برنامه پخش فیلم های جشنواره عمار در مسجد حضرت مهدی دزفول برگزار شد به گزارش برگزار کنندگان این برنامه، برنامه با اسقبال نمازگراران مواجه شد.

در ذیل گزارش این برنامه تقدیم حضورتان می شود:


مسجد حضرت مهدی (عج) دزفول بعد از نماز عشا – 16/11/1392

پس از اقامه ی نماز و تعقیبات، اکثریت جمعیت سر جای خود نشسته و منتظر شروع برنامه بودند . اکران بر پشت یک بنر که به دیوار مسجد نصب شده بود صورت گرفت!!! که البته بخاطر چین و چروک های شدید بنر اندکی از وضوح فیلم کاسته شده بود.




ابتدا فیلم کوتاه پیمان که توسط عده ای از بچه های همین مسجد تولید شده پخش شد. حضور آقای موسوی زاده تهیه کننده و نویسنده ی این فیلم کوتاه ، موجب شده بود تا مسئولین جلسات قرائت قرآن کودکان و نوجوانان از او پیرامون محتوای فیلم و اینکه آیا برای بچه های جلسات مناسب است یا خیر سوالاتی داشته باشند. به همین خاطر حضور کودکان و نوجوانان  با ترغیب مسئول جلسات و علاقه ی خودشان بود؛ پر رنگ به نظر می رسد و اینکه  تأثیرات و تجربیات نویی برای این مقطع سنی بجای گذاشت که در مصاحبه ها مشهود  است .(مصاحبه ها در گزارش تکمیلی تقدیم می گردد) و می توان اینگونه کار ها را مکملی برای بحث های تربیتی دانست.


پس از فیلم کوتاه پیمان عده ی معدودی از مسجد خارج شدند. اما  نکته ای که قابل توجه است بازخورد اکران نسبت به افراد میان سال و مسن است. اکثریت آنها  نسبت به زنده کردن یاد شهدا و بخصوص اینکه توسط خود بچه های مسجد این امر صورت گرفته  بسیار خوشحال و افتخار می کردند .

و از طرفی آه و افسوس های فراوانی در حین اکران مستند "تولدت مبارک" شنیده می شد که حاکی از برقراری ارتباط با تلخی ها و شیرینی های خانواده ی شهید احمدی روشن و بخصوص فرزند شهید – علیرضا – بود.

در پایان مراسم بعضا چشمانی اشک آلود دیده می شد و یا در مصاحبه اذعان به این امر و تحت تأثیر قرار گرفتن می شد.


حضور امام جماعت و بعضی از هیئت امنای مسجد در کتار دیگر مردم تا پایان جلسه قابل تأمل است.

در پایان و حین خروج ، از حضار مصاحبه تهیه شد که نکات قابل توجهی می توان از آنها دریافت. به طور کلی زنده کردن یاد شهدا در قالب ارائه ی یک فیلم و مستند مورد تقدیر قرار گرفت و خواستار ادامه ی چنین حرکت هایی شدند.


نکته ی قابل توجه دیگر  پذیرش و جذابیت نفس اکران در مسجد بود . که این حاکی از وجود پتانسیلی قوی برای ارائه ی محتوای عمیق و جذاب پیرامون انقلاب و اسلام در کنار روش های مرسوم دیگر از قبیل تربیون و منبر است . اینکه نمازگزاران پس از اقامه ی نماز ، همان گونه که پای منبر نشسته و با معارف دینی دل می سپارند ، اکنون با همان نیت اما در قالبی نو پای فیلم و مستند نشستند .


یک سری آمار و ارقام :

جمعیت از ابتدای اکران فیلم کوتاه حدود 150 نفر از ابتدای مستند حدود 70 نفر و تا پایان برنامه حدود 50 نفر  //// زمان اکران 45 دقیقه ///// سرعت عمل در آماده سازی محیط مسجد  برای اکران بعد از نماز بسیار مطلوب //// کیفیت پخش مورد رضایت مردم ///// توجه به کیفیت ساخت تولیدات از جانب مردم : توجه چندانی نبود و بیشتر محتوا مد نظر بود که مقبول بود //// تبلیغات : سامانه پیامکی + چند پوستر معرفی فیلم پیمان + بنر تبریک برگزیده شدن فیلم پیمان که حدود چند هفته ای بر در مسجد نصب بود + اعلام بین دو نماز //// تیپ بندی : 30% کودک و نوجوان 30% جوان 20% میان سال 20% مسن 


در پایان چند عکس از این برنامه تقدیمتان می شود:













تهیه کننده گزارش و عکس ها جناب محمدصادق مطیع رسول بوده اند که ظاهرا همکار هم داشته اند که کمال تشکر رو ازشون داریم.