کد خبر: ۱۴۸۴۴۱
زمان انتشار: ۱۸:۱۹     ۲۵ شهريور ۱۳۹۲
بررسی عملکرد رسانه ملی در گفتگوی ۵۹۸ با ابراهیم‌ فیاض:
ما اکنون شاهدیم که در سیما فیلم، فیلمی تولید میشود که اگر تمام رسانه های بیگانه هم با هم جمع می شدند نمیتوانستند چنین فیلمی را علیه خودمان تولید کنند و متاسفانه هزینه و پولی هم که برای ساخت این نوع فیلم ها خرج میشود بسیار بالاست. من خبر دارم که طلبه های قم میخواهند یک فیلمی را در مورد زندگی شیخ عبدالکریم حائری بسازند متاسفانه یازده سال است که اجازه ساخت به آنها نمیدهند و آن ها را بازی می دهند.
به گزارش سرویس نقد رسانه پایگاه 598، با نزدیک شدن به روزهای پایانی دومین دوره مسئولیت عزت الله ضرغامی در در کسوت ریاست سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران بهتر می توان با نگاهی بر عملکرد سال های گذشته سازمان تحت مدیریت ایشان و انتظارات رهبر انقلاب و نخبگان جامعه از رسانه ملی به ارزیابی عملکرد جناب آقای ضرغامی پرداخت. در همین خصوص پایگاه 598 در مصاحبه ای با دکتر ابراهیم فیاض از استاد علوم اجتماعي دانشگاه تهران به بررسی عملکرد رسانه ملی در دو دوره مدیریتی آقای ضرغامی پرداخته است که در ادامه می آید.

عملکرد رسانه ملی در زمان تصدی آقای مهندس ضرغامی چگونه ارزیابی میکنید؟ ایشان تا چه حد توانسته اند به مطالبات مقام معظم رهبری جامه عمل بپوشانند؟

 بنده بارها گفته ام که صداوسیما هیکلی بزرگ دارد اما مغز ندارد یعنی مانند دایناسور هیکلی بزرگ دارد ولی از توان کافی برای تفکر را ندارد و در این روزها از خلاقیت های صداوسیما کاسته شده است. شما دوره های قبلی را اگر مشاهده کنید یک سریالی به نام روزی روزگاری ساخته شد آیا اصلا میشود مثل آن را دوباره ساخت و خیلی از سریال های معنادار دیگر که در آن زمان ساخته شد ولی متاسفانه دیگر شاهد این آثار نبوده این و صداوسیما عقیم شد.

ما اکنون شاهدیم که در سیما فیلم، فیلمی تولید میشود که اگر تمام رسانه های بیگانه هم با هم جمع میشدند نمیتوانستند چنین فیلمی را تولید کنند و متاسفانه هزینه و پولی هم که برای ساخت این نوع فیلم ها خرج میشود بسیار بالاست. من خبر دارم که طلبه های قم میخواهند یک فیلمی را در مورد زندگی شیخ عبدالکریم حائری بسازند متاسفانه یازده سال است که اجازه ساخت به آنها نمیدهند و آن ها را بازی میدهند اخیرا هم اعلام کردند که بودجه برای ساخت چنین فیلمی نداریم.

متاسفانه در زمان تصدی آقای ضرغامی یک مقاومت همه جانبه در مقابل دانشکده صداوسیمای قم نشان دادند و حتی تا جایی پیش رفتند که منجر به تعطیلی این دانشکده بشود و اگر مقاومت ها نبود دانشکده صداوسیمای قم نمی توانست پا بگیرد. من ساختمان دانشکده را از نزدیک دیده ام یک ساختمانی مانند یک دخمه برای آنها ساخته اند وقتی زمین بزرگ وجود دارد ساخت چنین دانشکده ای واقعا فاجعه است و شما باید بروید حتما ببینید که چه ساختمانی را برای آنها ساخته اند مثلا ساختمان مرکز پژوهشها صدا و سیما که در دوره های قبلی ساخته شده است را باید با ساختمان دانشکده صدا و سیما مقایسه نمایید.

به نظر حضرتعالی علت بروز این مشکلات چه می باشد؟

ما متاسفانه از عقب ماندگی فکری دچار سکولاریزم شدیم مثلا خود بنده ممنوع التصویر هستم البته این مطالب را آقای ضرغامی در افق رسانه گفته است و منکر حرفهای من است و میگوید که آقای فیاض در رسانه بوده است بله درست میگویند اما نه در شبکه های و برنامه های اصلی سیما بنده اطلاع دارم که در سازمان یک لیست بلند و بالای ممنوع التصویری از خیلی ها داریم.

یکی از معاونین سازمان به من گفت که چرا در سازمان نامه علیه تو زده اند من هم گفتم والله خبر ندارم ولی چون ظاهرا نقد صداوسیما کردم آن هم از باب دلسوزی بوده نه از باب دشمنی ، چون بنده با آقای ضرغامی یکبار در عمرم آن هم در یک جلسه عمومی در همان اوائل تصدیشان بیشتر حرف نزدم و دیگر ایشان را ندیدم و نه من با ایشان صحبت کردم و نه کسی دیکر با من صحبت کرده است. میخواهم بگویم مشکلاتی که در صداوسیما هست و تا زمانی که هیکلش کوچک نشود و مغزش هم بزرگ نشود خرابکاری هایش بیشتر از کارهای درستش است.

راهکار عبور از این موانع موجود چیست و در آینده باید چه کاری را انجام دهد؟

به نظر من آدم رسانه ای باید دارای سواد رسانه ای باشد. یک مربی آگاه و یک سیستم آگاهی را در والیبال گذاشتیم میبینیم که در حال پیشرفت و رو به قله هستیم. زمانی که خرد باشد عقلانیت و سواد رسانه ای باشد به این وضعیت دچار نمیشویم و اینها متاسفانه کسانی هستند که اصلا آشنایی با رسانه ندارند و نتیجه آن می شود که در نوع فیلم هایی که انتخاب میشود و نوع فیلمنامه هایی که نوشته میشود تفکر انقلابی و مذهبی را در مهجوریت نگه میدارند.

اخیرا که من دانشکده صداوسیمای قم بودم یک دانشجو یک فیلمی ساخته بود که داورها به ایشان بیست دادند چون تقریبا هیچ نقصی در آن فیلم به عنوان یک دانشجو نبود و متاسفانه همه این ها در قم در مهجوریت به سر میبرند و اصلا به این ها راه نمیدهند که بروند کار کنند وگرنه اگر از این بچه ها برای فیلم سازی حمایت می کردند من یقین دارم که این ها طی یکی دو سال بعد آدم های بسیار قوی در این عرصه میشوند ولی مافیایی که در صداوسیما وجود دارد نمی گذارند که بالا بیایند. چون میدانند که اگر بگذارند بالا بیایند ساخت فیلم ها از دست آنها گرفته خواهد شد.

به نظر شما مهمترین عامل رشد رسانه ملی در جهت پاسخگویی به  اولویت ها و مطالبات مردم و انقلاب اسلامی چیست؟

اگر سازمان صداوسیما در تهران مغز رسانه ای خودش را مرکز پژوهش های اسلامی صداوسیمای قم قرار دهد نه صداوسیمای تکنیکی خودشان در تهران که هیچ چیزی از داخل آن در نمی آید آن وقت می شود منتظر تحول بود. از دانشکده صداوسیمای قم می توان خروجی های موثری را بدست آورد چون افراد در آنجا دارای انگیزه ای قوی هستند و درد دین دارند و به شدت به دنبال تبلیغ هستند و میتوانند خیلی برنامه های مستند و داستانی و فیلم های کوتاه بسیار زیبا بسازند که نیازمند حمایت است و به نظر بنده اگر مغز رسانه ای در آنجا قرار داده شود صداوسیما می تواند رشد موثر و مفیدی داشته باشد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها